Supreme Staunton ebbenhouten schaakstukken



€ 420,00
Inclusief belasting

Deze prachtige Staunton schaakstukken verdienen een punt in hun geschiedenis; in de 19e eeuw was Londen een belangrijke centrum voor het productie van schaakstukken. John Jaques, een van de belangrijkste ivoor- en houtdraaier toen, besloot om het uiterlijk van de schaakstukken mooier en functioneler te maken. Samen met zijn partner Nathaniel Cook, gaan ze in 1849 hun model afwerken en registreren ter ere van Howard Staunton, een voormalige charismatieke schaakspeler en journalist. Een soort marketingstunt vooruit op zijn tijd.

De Staunton stukken zijn stabieler door hun brede basis en de algemene esthetiek van de stukken is getransformeerd: De toren wordt een onneembare vesting, de lijn van de pionnen is verfijnd, de mijter van de loper is vereenvoudigd, men onderscheid beter de kroon van de koning, dankzij het kruis, van diegenen van de dame met haar puntige kraag. En bovenal, het ultra-realistische uiterlijk van het paard roept resoluut een gevecht op. Stijl waarvan we duidelijk de inspiratie terug vinden in de fries van de Parthénon, meesterwerk van de Griekse beeldhouwwerk in de 5eeuw v.Chr. die grotendeels bewaard is gebleven in het Britisch museeum van Londen.

De Staunton stukken kenden snel een groot succes en werden in 1924 officieel voorgeschreven voor competie. Sinds het oorspronkelijke model van 1849 werden verschillende varianten van Staunton gemaakt en zijn nu over de hele wereld beschikbaar voor schaakspelers, maar ze blijven trouw aan de "John Jaques stijl".

Deze Supreme Staunton schaakstukken zijn gevilt en verzwaard. Ze zijn gesneden in een dicht, waardevolle ebbehout, van een uitzonderlijke diepe zwarte. Ze zijn perfect gepolijst, glad en glanzend, en fijn geglitterd met oxalzuur kristallen. Waardoor ze bij licht een zo bezondere schittering hebben.

Ze zullen perfect horen op een bord met velden van 55mm.

qty



  Livraison sous 48 heures via Bpost*

Gratis levering vanaf €69 (België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland)

  U kunt uw bestelling annuleren

Veertien dagen lang!

  Beveiligde betalingen

Alle betaalkaarten geaccepteerd.

I38639

Specifieke referenties

16 ander product